Eenzaamheid is het niet goed aansluiting vinden met andere mensen en dit is een gevoel waar iedereen last van kan krijgen. Eenzaamheid is niet hetzelfde als alleen zijn. Alleen zijn is een feit. Eenzaamheid is een gevoel dat je geen verbinding met anderen hebt. Het gaat om vertrouwen hebben en het durven delen van dingen.

Expats kunnen zich erg eenzaam voelen als ze net verhuisd zijn naar een nieuw land, omdat ze geen familie en vrienden in de buurt hebben.

Eenzaamheid bestaat grofweg uit twee verschillende vormen: sociale eenzaamheid en emotionele eenzaamheid.

Bij de eerste vorm heb je minder contact dan gewenst met naasten, zoals vrienden, familie, collega’s en kennissen met dezelfde interesses.

Bij de tweede vorm ontbreekt een hechte band, ofwel het aangaan van kwalitatieve en intieme relaties met partner/vriend/vriendin.

Voel je je eenzaam?

Je kunt dit gevoel van eenzaamheid bestrijden door actief te worden. Ook helpt het om depressieve gedachten uit te dagen.

Verbinding zoeken met jezelf en anderen draagt ook bij aan het minder eenzaam voelen. Je kunt bijvoorbeeld aansluiting zoeken bij een sport, een buurtvereniging etc.

Therapie kan uiteraard ook een passende oplossing zijn. Via onderstaande link kun je in contact komen met psychologen over de gehele wereld:

https://www.personalonlinetherapy.com