In sommige gevallen wilt uw nieuw aangenomen werknemer een huisdier meenemen. Maar kan dat zomaar?

Bij het importeren van een hond, kat of fret naar Nederland moet een Europees huisdierenpaspoort aangevraagd worden. Dat paspoort wordt afgegeven door een dierenarts en is levenslang geldig.
Veelal wordt een hond meegenomen tijdens de relocatie vanuit een ander (Europees) land. Een hond moet bij aankomst in Nederland gechipt zijn en een gezondheidscertificaat hebben. Vervolgens wordt de hond bij een dierenarts geregistreerd en geĆÆdentificeerd. Ook zijn sommige (herhaaldelijke) vaccinaties verplicht. De dierenarts zal aantekeningen maken in het Europees huisdierenpaspoort.

Reist uw kennismigrant met een ander huisdier naar Nederland, zoals een konijn, vogel, reptiel, vis, amfibie of andere kleine knaagdieren? Dan is vaak een gezondheidsverklaring afgegeven door een dierenarts voldoende.

Voor bedrijven die expats met huisdieren verhuizen, is het van cruciaal belang om vooruit te plannen en rekening te houden met alle basisprincipes, waaronder vaccinaties, huisdiervriendelijke huisvestingsopties en huisdierenverzekeringen. Op die manier kan het verhuistraject ook vlot verlopen.

Wilt u meer informatie over het importeren van huisdieren van uw hoogopgeleide talent? Neem met ons contact op voor de details. Wij regelen het proces graag: info@globalRcompass.nl of 06 823 80 801.