Dankzij de internationalisering verhuizen steeds meer kennismigranten en expats naar Nederland. Met name door die internationalisering lijkt de noodzaak om Nederlands te leren minder van belang voor kennismigranten. Echter is het toch wenselijk om de Nederlandse taal (deels) te beheersen om zo sneller een thuisgevoel te krijgen in het nieuwe land met nieuwe gebruiken. Dit geldt zowel voor de werk- als privésfeer.

Daarnaast is het opdoen van kennis over Nederlanders en hun manier van zaken doen van toegevoegde waarde om beter te kunnen functioneren op de werkvloer. Ons advies is om de recent aangenomen hoogopgeleide talenten een Nederlandse taaltraining te laten volgen. Tijdens deze taaltraining leren zij naast de Nederlandse taal, ook de cultuur, omgangsvormen en communicatiestijlen. Dit draagt bij aan het sneller hun weg vinden in Nederland, waarbij een sterkere band met het land en de werkgever ontstaat. Wat vervolgens weer leidt tot een langer verblijf in Nederland.

In sommige gevallen is kennis hebben van de Nederlandse taal, geschiedenis en cultuur verplicht. Dit is dan onderdeel van het inburgeringsexamen.

Er zijn verschillende manieren om een taaltraining te volgen: intensief, flexibel, e-learning, klassikaal etc. Wij kunnen u adviseren welke training het beste past bij uw expat en de werkagenda’s. Neem contact met ons op voor de details: info@globalRcompass.nl of 06 823 80 801.