Overweegt u overplaatsing van een werknemer binnen uw organisatie, van buiten Europa naar Nederland? Dan is de intra-corporate transferee (ofwel ICT) de passende IND-verblijfsvergunning.
Een paar jaar geleden is deze regeling speciaal in het leven geroepen voor leidinggevenden, specialisten en trainees die gaan werken bij een Nederlandse vestiging.

De ICT-verblijfsvergunning voor leidinggevenden en specialisten is voor maximaal 3 jaar geldig. Trainees mogen voor maximaal 1 jaar worden overgeplaatst naar een Nederlandse vestiging. De maximale geldigheidsduur is inclusief eventuele overplaatsingen tussen Europese Unie landen.

Om in aanmerking te komen voor de intra-corporate transferee verblijfsvergunning moet voldoen worden aan verschillende voorwaarden. Hieronder een paar voorbeelden:

  • De werknemer woont en werkt buiten de Europese Unie
  • Hij/zij werkt minimaal 3 maanden voor de organisatie buiten de EU
  • Het salaris is marktconform
  • De arbeidsvoorwaarden voldoen aan de Nederlandse wetgeving
  • De expat is in de 6 maanden vóór de ICT-aanvraag niet eerder overgeplaatst naar Nederland
  • De organisatie mag in de 5 jaar vóór de aanvraag geen boete hebben gekregen.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst mag 3 maanden de tijd nemen om de aanvraag als intra- corporate transferee te beslissen. Hun streeftermijn is om binnen een aantal weken een advies uitgesproken te hebben, echter is dit geen garantie.

Wilt u meer informatie over deze ICT-regeling? Neem gerust met ons contact op: info@globalRcompass.nl of 06 823 80 801. Wij kunnen deze aanvragen volledig verzorgen voor u.