Verhuizing van inboedel is een stressvolle aangelegenheid. Met name de internationale verhuizing heeft veel impact op het dagelijks leven van uw hoogopgeleide migrant.

Hieronder een aantal praktische tips die bijdragen aan een zo soepel mogelijke (overzeese) verhuizing van de inboedel voor uw nieuwe werknemer:

 1. Plan vroeg
  Het geeft rust wanneer alle zaken tijdig op een rijtje gezet worden, zodat vroegtijdig de planning voor de verhuizing gemaakt kan worden.
 1. Kies een verhuisbedrijf – vakmanschap
  Verhuizen vereist vakmanschap. Denk bijvoorbeeld aan de volledige douaneformaliteiten die geregeld moeten worden tijdens het transport per vrachtwagen, schip of vliegtuig.
  Kies daarom een ervaren en betrouwbaar verhuisbedrijf dat veilig en efficiënt te werk gaat.
 1. Inventariseer de bezittingen
  Lijsten maken van alle bezittingen helpt bij het creëren van overzicht. De lijsten kunnen onderverdeeld worden in goederen die meegaan met de verhuizing, verkocht of weggegeven/weggegooid worden.
 1. Bezittingen zorgvuldig verpakken
  Tijdens het transport kunnen bezittingen beschadigen, daarom is het van belang om alles goed te verpakken, zodat deze beschermd zijn tijdens de reis.
 1. Houd rekening met douanebeperkingen
  In sommige landen zijn beperkingen voor het invoeren van bepaalde goederen, zoals meubels, elektronica en voedsel. Zorg ervoor dat u op de hoogte bent van deze regels.
 1. Verzeker de inboedel
  Het is verstandig om een verzekering af te sluiten van de inboedel tegen verlies of beschadiging tijdens de verhuizing.
 1. Informeer over de nieuwe locatie
  Zorg ervoor dat de plaatselijke regels, wetten en gewoonten op de nieuwe locatie bekend zijn bij de kennismigrant. Dit draagt bij aan het sneller thuis voelen.


Verhuisboedel belastingvrij invoeren
Wanneer een kennismigrant naar Nederland verhuist vanuit een land buiten de Europese Unie, kan aanspraak gemaakt worden op het belastingvrij invoeren van verhuisboedel. Bij de Douane kan dit aangevraagd worden als voldaan wordt aan alle voorwaarden. Het ingehuurde verhuisbedrijf kan deze vrijstellingscode aanvragen met een invoeraangifte, zodat de verhuisboedel belastingvrij ingevoerd kan worden.

Wilt u onafhankelijk advies ontvangen over een ervaren en betrouwbaar verhuisbedrijf? Neem contact met ons op voor de details via info@globalRcompass.nl of 06 823 80 801.