Wat leuk dat je die kennismigrant hebt aangenomen!
Nu moet de belangrijkste stap nog gezet worden: het daadwerkelijk verhuizen naar Nederland en hier een nieuw leven opbouwen.

Een goede begeleiding in het voortraject van de verhuizing is cruciaal, maar evenals de nazorg zodra de persoon hier al begonnen is met werken.
Het grootste struikelblok voor kennismigranten die net in Nederland zijn gearriveerd, kan variëren afhankelijk van individuele omstandigheden en perspectieven, maar de veelvoorkomende uitdagingen zijn:

 • Cultuurverschillen
  Ieder land heeft zijn eigen manier van werken, communiceren en omgang met anderen. Dit kan verwarrend en/of overweldigend zijn.
 • Taalbarrière
  Bij dagelijkse interacties, administratieve taken en integratie kan de taalbarrière een obstakel zijn.
 • Sociaal netwerk opbouwen
  Het duurt even voordat een nieuw sociaal leven is opgebouwd, vooral als je vanaf nul moet beginnen.
 • Heimwee en isolement
  Vooral in de eerste maanden na aankomst, worden familie en vrienden in het thuisland gemist.
 • Werkcultuur
  Ieder land heeft ook zijn eigen werkcultuur. Ondanks dat de goede balans tussen werk en privéleven in Nederland, is aanpassing vereist van de expat.

 

Om de transitie naar een nieuw land zo goed mogelijk voor te bereiden, speelt verwachtingenmanagement een grote rol. Hoe meer de expat (en het Nederlandse team/bedrijf) wordt geïnformeerd over alle gewoonten, hoe makkelijker de integratie zal gaan.

Wij helpen jou en de nieuwe werknemer om de obstakels te overwinnen. Wij zetten de verwachtingen allemaal op een rijtje en bespreken deze uitgebreid met jullie hoogopgeleide talent. Op deze manier wordt hij/zij beter klaargestoomd voor het nieuwe avontuur in dit land.
De kans van slagen wordt hierdoor vele malen groter, ook doordat de binding met de nieuwe werkgever hecht wordt.

Neem contact op voor de details via 06 823 80 801 of info@globalRcompass.nl. Wij helpen graag en zonder bindende contracten. Wel zo makkelijk om onze service een keer te proberen!