Heb je jouw auto geïmporteerd tijdens jouw relocatieproces naar Nederland? Of heb je recent een auto met een Nederlands kenteken aangeschaft? Dan is de kans groot dat deze ieder jaar een APK moet ondergaan.

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een verplichte technische controle van voertuigen in Nederland om te beoordelen of deze nog veilig zijn om op de openbare weg te rijden. Voor personenauto’s, bestelauto’s, motoren en aanhangers geldt deze APK-verplichting. Veelal is dit een jaarlijkse controle, maar de frequentie kan anders zijn. Deze is namelijk gekoppeld aan de leeftijd en het type voertuig. Personenauto’s en bestelauto’s die ouder zijn dan 3 jaar, moeten elk jaar gekeurd worden. Net zoals motoren en aanhangers die ouders zijn dan 1 jaar. Voertuigen van 50 jaar of ouder hoeven niet meer te voldoen aan de APK-verplichting.

Als de geïmporteerde of gekochte auto APK-plichtig is, dan mag u niet rijden zonder geldige APK. Doet u dat wel, dan volgt een boete van de RDW of de politie. Let op: ook de verzekeringsmaatschappij keert geen geld uit, zodra het niet goedgekeurde voertuig betrokken is bij een ongeluk.

Zorg er dus voor dat de nieuwe APK is goed gekeurd, voordat de oude verloopt. Weet u niet wanneer de APK van de auto verloopt? Via de RDW website kunt u middels het kenteken checken wanneer de APK verloopt: https://ovi.rdw.nl/default.aspx

Heb je hulp nodig bij het importeren van jouw auto? Wij helpen graag. Neem contact op via info@globalRcompass.nl of 06 823 80 801.