Persoonlijk en betrouwbaar
Efficiënt
Kwalitatief
Transparant

Waarschuwing

Een waarschuwing is hier op zijn plaats. Met de voortdurend stijgende huurprijzen en door een groot tekort, kan het vinden van een betaalbare huurwoning in Nederland, vooral in de grote steden, een flinke uitdaging zijn.

De meeste mensen die vanuit het buitenland op zoek zijn naar een huis, begeven zich in hun zoektocht op het internet. Wij raden mensen af om via internet een huis te huren wanneer hun kennis over het gastland beperkt is. Ook gebrek aan wetenschap over de lokale huurwetgeving zorgt later vaak voor problemen. U kunt hierbij denken aan huisuitzetting of het opgelegd krijgen van boetes. Daarnaast komt het regelmatig voor dat frauduleuze websites niet beschikbare of illegale huizen aanbieden.

Het moeten vinden van een geschikt huis op korte termijn kan overweldigend zijn. Stress, tijdsdruk en een beperkt budget beïnvloeden dan voor een groot deel de besluitvorming. Men denkt snelle besparingen te kunnen maken door in zee te gaan met een woningcorporatie of een makelaar. De ervaring leert dat deze zogenaamde besparing op administratie- of commissiekosten bij het inschakelen van een expert, zijn doel vaak voorbijschiet.

De zoektocht

Het zoeken van een passende woning is een van de meest tijdrovende en stressvolle aspecten van de verhuizing. U bent immers op zoek naar niet zomaar een huis, maar vooral een thuis. Wij adviseren uitgebreid over de huidige lokale woningmarkt, we delen specifieke details over de omgeving en de buurt. We bespreken de huisvestinglinks die eerder werden gedeeld, evenals uw eigen bevindingen. En samen coördineren we de bezichtigingen.

Global Relocation Compass biedt maximale ondersteuning bij het vinden van uw nieuwe thuis.

Bezichtigingen

De bezichtigingen worden zoveel mogelijk op een voor u geschikte dag en tijd ingepland. Wij zullen u tijdens de bezichtigingen op de eerste dag vergezellen. Mocht u bij verdere bezichtigingen nog behoefte hebben aan ons gezelschap, dan kan dat uiteraard worden geregeld.

We hebben een huis!

Na een bezichtiging kunt u op uw gemak de opties en details bespreken voordat een keuze wordt gemaakt. We nemen de tijd om alle kleine details en mogelijke zorgen met u door te nemen. Zodra u besluit dat u uw nieuwe thuis gevonden heeft, gaat Global Relocation Compass voor u aan de slag.

Wat doen we?

  • De screening en onderhandeling van het huurcontract;
  • Het coördineren van de incheck datum;
  • De controle van de overeengekomen wijzigingen;

Op de overeengekomen ingangsdatum controleren we:

  • De staat van het gehuurde pand;
  • Alle apparaten;
  • Het loodgieterswerk;
  • De huidige staat van het pand door middel van foto’s;
  • Het algemeen onderhoud van het pand.

We vragen uw basisdiensten aan en stellen deze in. Onder deze diensten vallen de levering van gas en elektriciteit, water en kabel-, telefoon- en internetverbindingen indien nodig;

We regelen een schoonmaakservice (optioneel).

Tijdelijke huisvesting

Het vinden van een geschikte woning kost tijd. Daarom kan een verblijf in een tijdelijke accommodatie voor een korte periode, afhankelijk van uw situatie, een goed alternatief zijn. Ideaal om uzelf wat tijd te geven om in een rustiger tempo op zoek te gaan naar uw uiteindelijke woning. Leer uw omgeving kennen, breid uw nieuwe netwerk uit en vind uw weg in het algemeen voordat u beslissingen neemt.