Persoonlijk en betrouwbaar
Efficiënt
Kwalitatief
Transparant

Het Verhuis Compass

Verhuizen is doorgaans een positieve stap, als begin van een nieuwe fase. Toch wijst onderzoek uit dat het een van de grootste stressvolle gebeurtenissen in ons leven is. Zeker wanneer u zich in een ander land gaat vestigen, ligt stress op de loer. Door gebruik te maken van onze knowhow kunt u uitzien naar een soepele internationale verhuizing. Global Relocation Compass adviseert, werkt samen met ervaren internationale verhuisbedrijven en/of uw contract verhuizers en coördineert de verhuizing.

De Non-EU-inboedel en bezittingen

Internationaal verhuizen is een behoorlijke uitdaging. Van het vele papierwerk tot het vinden van woonruimte en natuurlijk het verhuizen van uw inboedel zelf. Als u uw inboedel vanuit een niet-EU-land naar Nederland wilt importeren, moet u aangifte doen bij douane. Dit kunt u niet zelf doen, maar dit moet worden gedaan door het verhuisbedrijf.

Wij werken samen met zorgvuldig geselecteerde verhuispartners. Zij kennen alle details met betrekking tot belastingen, een eventuele vrijstelling voor invoerrechten en vragen de vereiste vergunningen bij het juiste douanekantoor aan. Ook zorgen zij voor submissie van een goederenlijst naar Nederland, waarbij de hoeveelheid vrij van belastinggoederen is beschreven. Onze verhuispartners weten welke goederen van vrijstelling zijn uitgesloten. Hierbij kunt u denken aan producten zoals alcohol of tabak, bedrijfsvoertuigen of niet-draagbare materialen voor professioneel gebruik.

Bij aankomst van uw inboedel moet er een importverklaring liggen, waarna de inklaring door de douane wordt verzorgd. We zorgen ervoor dat de vereiste registratie in uw woongemeente op tijd wordt verstrekt.

EU-inboedel

In principe zijn er binnen de EU geen beperkingen voor het verkeer van goederen. De standaard douane-specifieke regels zijn echter wel van toepassing. Zo moet in geval van alcoholische dranken en tabaksproducten aangifte worden gedaan.

Uw huisdier

Afhankelijk van het soort huisdier dat u wilt binnenbrengen en het land waar het vandaan komt, is Nederland zeer gastvrij voor viervoetige familieleden. Houd er echter wel rekening mee dat er strikte regels zijn. Er moet bewezen worden dat uw huisdier gezond is en het dier moet op de juiste manier worden vervoerd.

Global Relocation Compass zorgt voor uw gezin, en we bedoelen elk lid van het gezin…