Persoonlijk en betrouwbaar
Efficiënt
Kwalitatief
Transparant

Verandering in de situatie kan leiden tot een ander verblijfsdoel/vergunning

Een verandering in de situatie kan behoorlijk lastig zijn, zeker wanneer het doel van verblijf niet langer aan de voorwaarden van de huidige verblijfsvergunning voldoet. Dan moet een andere type verblijfsvergunning aangevraagd worden.

Aangezien de werknemer al in Nederland verblijft, is de machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) niet verplicht, de aanvraag kan dus direct in Nederland worden ingediend bij de IND. Er is een plus te behalen voor verblijf in Nederland op basis van de eerdere vergunning.

Er zijn tal van situaties mogelijk. De onderstaande voorbeelden kunnen een idee geven van de veranderingen waarmee de werknemer in de toekomst te maken kan krijgen. Persoonlijke situaties zijn leidend voor ons advies welke immigratieroute het beste kan worden gevolgd.

Verandering van doel kan bijvoorbeeld wenselijk en/of vereist zijn als:

  • Hij/zij is afgestudeerd aan een universiteit of HBO en wilt in Nederland blijven om een baan te vinden of in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor een oriëntatiejaar voor hoogopgeleiden;
  • Hij/zij is afgestudeerd, heeft een baan gevonden en kwalificeert nu als een kennismigrant;
  • Hij/zij beschikt over een Intra Corporate Transfer (ICT) verblijfsvergunning, maar blijft werken met een (Nederlandse) lokale arbeidsovereenkomst en kwalificeert nu als kennismigrant;
  • Hij/zij heeft een verblijfsvergunning die is gekoppeld aan de huidige partner, maar na het vinden van een baan, kwalificeert hij/zij als kennismigrant en wil graag een zelfstandige vergunning.

 

Global Relocation Compass verzorgt de wijzigingen voor een verblijfsvergunning bij de IND. Wij nemen het gehele proces voor u uit handen.
Bel of mail ons voor de details: 06 823 80 801 of info@globalRcompass.nl