Persoonlijk en betrouwbaar
Efficiƫnt
Kwalitatief
Transparant

Verandering van verblijfsdoel; andere vergunning

Een verandering in uw situatie kan behoorlijk lastig zijn, zeker wanneer het doel van uw verblijf niet langer aan de voorwaarden van uw huidige verblijfsvergunning voldoet. U moet dan een andere type verblijfsvergunning aanvragen.

Omdat u echter al in Nederland verblijft is de machtiging tot voorlopig verblijf (MVV) niet verplicht, de aanvraag kan direct in Nederland worden ingediend bij de IND. Er is een plus te behalen voor verblijf in Nederland op basis van uw eerdere vergunning.

Er zijn tal van situaties mogelijk. De onderstaande voorbeelden kunnen een idee geven van de veranderingen waarmee u in de toekomst te maken kunt krijgen. Persoonlijke situaties zijn leidend voor ons advies welke immigratieroute het beste kan worden gevolgd.

Verandering van doel kan bijvoorbeeld wenselijk en/of vereist zijn als:

  • U bent afgestudeerd aan een universiteit of HBO en u wilt in Nederland blijven om een baan te vinden of in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning voor een oriĆ«ntatiejaar voor hoogopgeleiden;
  • U bent afgestudeerd, heeft een baan gevonden en kwalificeert u nu als een kennismigrant;
  • U beschikt over een Intra-Corporate Transfer (ICT) verblijfsvergunning, maar u blijft werken met een (Nederlandse) lokale arbeidsovereenkomst en kwalificeert uzelf als kennismigrant;
  • U heeft een verblijfsvergunning die is gekoppeld aan die van uw huidige partner, maar u heeft een baan gevonden en kwalificeert zelf als kennismigrant en u wilt graag een zelfstandige vergunning.