Als je net in Nederland bent gearriveerd is de aanschaf van een eigen auto vaak nog niet aan de orde. Gebruikmaken van een deelauto is de ideale (tijdelijke) oplossing. En het is vaak goedkoper dan het bezitten van een eigen auto. Je betaalt alleen voor de tijd en de afstand die je daadwerkelijk rijdt.

Het concept van deelauto’s is de afgelopen jaren sterk gegroeid in Nederland. Er zijn steeds meer deelauto-aanbieders en deelauto-gebruikers.
Het grote voordeel van deelauto’s is dat je flexibel bent in het gebruik. Hierdoor hoef je geen rekening te houden met vaste maandelijkse kosten zoals bij een eigen auto (verzekering, afschrijving, onderhoud etc.)

Bovendien zijn deelauto’s vaak in de buurt beschikbaar. Ook zijn de meesten milieuvriendelijk, doordat ze zijn uitgerust met een hybride of elektrische motor en dus minder CO2 uitstoten dan reguliere auto’s.

In Nederland zijn verschillende aanbieders van deelauto’s, zoals Greenwheels, SnappCar, MyWheels en Car2Go. Het aanbod verschilt in tarieven, beschikbaarheid en type auto’s. Bezoek hun websites om te beoordelen welke aanbieder het beste aansluit bij jouw wensen als expat.