Keukenhof is het mooiste lentepark ter wereld en is dagelijks geopend van 23 maart t/m 14 mei.
Niet alleen in Nederland is Keukenhof geliefd, maar ook in het buitenland. De bezoekers komen van overal ter wereld vandaan en reizen speciaal af naar Keukenhof om een kijkje te nemen bij de zee van kleurrijke bloemen. Hier zijn meer dan 7 miljoen tulpen, hyacinten en narcissen te bewonderen, welke je het ultieme lente gevoel geven.

Maar hoe is Keukenhof ontstaan?
Gravin Jacoba van Beieren leefde begin 1400 en haalde voor de keuken van het kasteel Teylingen de groente en fruit uit het Keukenduin. Ruim 200 jaar later (in 1641) werd het kasteel Keukenhof gebouwd en het landgoed kreeg een oppervlakte van ongeveer 200 hectare.
In 1949 had een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs het plan om op het bestaande landgoed een tentoonstelling van voorjaarsbloeiende bloembollen te maken. Een jaar later was het lentepark Keukenhof een feit en trok gelijk al 236.000 bezoekers.

Koop alvast jouw tickets voor de 74e editie online en geniet van de Hollandse glorie met de prachtige variatie in bloemen: https://keukenhof.nl/nl/