Het is 31 oktober, de avond waarop de wereld zich onderdompelt in een mysterieuze en betoverende sfeer – Halloween!
Hoewel deze betoverende viering oorspronkelijk afkomstig is uit Ierland, Amerika, Canada en het Verenigd Koninkrijk, heeft het de afgelopen jaren zijn vleugels uitgespreid en heeft het zijn plekje veroverd in Europa, AustraliΓ«, Oost-AziΓ« en Latijns-Amerika.

Niet alleen kinderen trekken angstaanjagende kostuums aan en gaan op avontuur in het donker bij huizen die zijn omgetoverd tot spookachtige wonderlanden, met pompoenen die gloeien als sterren aan de nachtelijke hemel en fakkels die de weg verlichten.
Volwassenen hebben ook de smaak te pakken gekregen en organiseren hun eigen Halloweenfestiviteiten, van Rotterdam tot Den Bosch, en van Amsterdam tot waar je maar wilt.

 

𝑴𝒂𝒂𝒓 π’˜π’‚π’• π’Šπ’” π’†π’Šπ’ˆπ’†π’π’π’Šπ’‹π’Œ 𝒅𝒆 π’π’π’“π’”π’‘π’“π’π’π’ˆ 𝒗𝒂𝒏 π’…π’Šπ’• π’”π’‘π’π’π’Œπ’‚π’„π’‰π’•π’Šπ’ˆπ’† π’”π’‘π’†π’Œπ’•π’‚π’Œπ’†π’?
Halloween is eigenlijk een verbastering van het Engelse “All-Hallow-Even,” wat staat voor Allerheiligenavond. Duizenden jaren geleden vierden de Kelten in Ierland oudejaarsavond op 31 oktober. Ze geloofden dat geesten van overledenen tijdens die avond hun voormalige woonplaatsen bezochten.

Vandaag de dag zijn de griezelig verklede kinderen een levendig symbool van deze dolende zielen. Het waren uiteindelijk de Ierse immigranten in de 19e eeuw die deze betoverende traditie naar Amerika brachten, waar het uitgroeide tot een immens populaire feestdag.

Dus, terwijl de nacht valt op deze bijzondere avond, laten we ons allemaal onderdompelen in de magie van Halloween, waarin traditie en moderniteit samenkomen in een betoverend feest vol griezelig plezier!