In Nederland is het voor iedereen die hier woont of werkt verplicht om een basisverzekering voor de gezondheidszorg te hebben, dus ook voor kennismigranten/expats. De gezondheidszorg in Nederland wordt over het algemeen beschouwd als één van de beste ter wereld.
De gezondheidszorg wordt geregeld door de overheid via de zorgverzekeringswet (ZVW). De gewenste zorgverzekering moet worden afgesloten bij een verzekeringsmaatschappij die deelneemt aan de zorgverzekeringswet.

De basisverzekering biedt dekking voor de meeste medische kosten, zoals bezoeken aan de huisarts en ziekenhuisopnamen. Het is ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten voor extra dekking. Er zijn verschillende verzekeraars die polissen aanbieden specifiek gericht op expats. Het is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten binnen 4 maanden na aankomst in Nederland, anders volgt een boete.

Global Relocation Compass geeft onafhankelijk advies over welke zorgverzekering het best past bij uw kennismigrant. Neem contact met ons op voor de details via info@globalRcompass.nl of 06 823 80 801.