Overweegt u om een werknemer in dienst te nemen met een niet Europese nationaliteit?

Dan is het verstandig om voor uw bedrijf de erkenning als referent aan te vragen. Dit is een bepaalde status die afgegeven wordt door de IND, waardoor het eenvoudiger wordt en sneller gaat om de nieuwste werknemer legaal in Nederland te laten werken en wonen.

Het erkend referentschap kan aangevraagd worden voor 4 categorieën, waarbij de meest interessante optie voor werkgevers “arbeid” is.

Onder deze categorie worden verblijfsvergunningen aangevraagd met als doel: arbeid als kennismigrant, arbeid in loondienst, seizoensarbeid, lerend werken, overplaatsing binnen een onderneming (ICT) of Europese blauwe kaart.

Afhankelijk van o.a. de financiële gezondheid zal bepaalde documentatie overhandigd worden voor de IND aanvraag.

Daarnaast maakt de IND onderscheidt tussen organisaties met in zijn totaliteit meer of minder dan 50 personeelsleden. Dit heeft invloed op de eenmalige IND leges. Deze worden op voorhand betaald, zodat de aanvraag in behandeling genomen wordt door de IND.
De leges voor 2022 zijn € 4212,-. Indien het bedrijf minder dan 50 werknemers in dienst heeft, zal het bedrag lager zijn: € 2105,-.

Heeft uw bedrijf gezonde financiële cijfers, dan heeft de IND normaliter binnen 3 maanden een beslissing genomen op de aanvraag.

Voor verdere details en assistentie, neem gerust contact op.