Persoonlijk en betrouwbaar
Efficiënt
Kwalitatief
Transparant

Account opties

Betalingen in winkels in Nederland worden of contant of met een pinpas gedaan. Vandaag de dag staan steeds meer winkels en kleine bedrijven alleen nog betaling met een pinpas (het zogenaamde pinnen) toe. Creditkaarten worden alleen geaccepteerd in meer toeristische gebieden en de duurdere winkels en restaurants. Voor uw normale dagelijkse betalingen raden wij u ten zeerste aan om altijd een debet kaart bij u te hebben.

Er zijn verschillende bekende banken in Nederland. Onlinebanken krijgen steeds meer de voorkeur omdat de servicekosten minder zijn. Er zijn verschillende accountopties om uit te kiezen. Er zijn uitgebreide pakketten, die bijvoorbeeld extra rekeningnummers kunnen bevatten. Deze kunnen kunnen worden gebruikt voor een gezamenlijke rekening of een afzonderlijk rekeningnummer voor uw partner.

Over het algemeen heeft u voor het openen van een bankrekening officieel een BSN nodig, dat u heeft ontvangen na registratie bij de gemeente of bij een van de RNI-gemeenten. Bovendien moet u enkele persoonlijke gegevens verstrekken, zoals uw adres en een kopie van uw paspoort. Zodra u alle vereiste informatie heeft gedeeld, ontvangt u van de bank uw bankrekeningnummer. Uw bankpas en pincode worden separaat naar uw huisadres gestuurd.

Wat zijn de mogelijkheden voor wat betreft de verschillende bankrekeningen?

  • Een debet rekening met debet kaart;
  • Met uw pinpas en pincode kunt u geld opnemen uit alle geldautomaten en betalen bij de meeste winkels of restaurants. Dit werkt voor grotere bedragen wanneer u uw debet kaart in de betaalmachine invoert of wanneer u kleine bedragen (tot €60,-) contactloos betaalt;
  • Een spaarrekening (controleer de actuele rente);
  • Optie voor een tweede debet kaart (extra kosten kunnen van toepassing zijn);
  • Een creditcard voor particulieren met een netto-inkomen van minimaal €1.000,- per maand (*bedrag verschilt per bank). Een paar maanden van regelmatige salarisstortingen op de rekening kan nodig zijn voordat u in aanmerking komt voor een creditcard;

In veel andere landen worden creditcards algemeen geaccepteerd. In Nederland wordt echter alleen een creditcard geaccepteerd in hotels, restaurants, grote warenhuizen en toeristische attracties. In supermarkten of kleinere winkels kunt u vaak alleen met uw pinpas betalen of contant.

Online- of mobiel bankieren is gebruikelijk in Nederland omdat het snel, eenvoudig en handig is. U kunt direct uw rekeningen betalen of automatische incasso’s instellen.

Global Relocation Compass kan helpen bij het openen van een bankrekening vóórdat u een BSN heeft verkregen. Het BSN blijft echter nodig voor een definitieve afronding van de aanvraag.