Reisbeperkingen per 23 januari 2021

Het kabinet heeft per 23 januari verdere reisbeperkingen aangekondigd. In het kader van de nieuwe maatregelen zijn ook de volgende categorieën voor het EU-inreisverbod die per 23 januari 2021 zijn opgeschort.

De volgende vrijstellingen van het EU-inreisverbod zijn opgeschort:

  • Zakenreizigers
  • Studenten die voor een periode van minder dan drie maanden naar Nederland willen komen om te studeren
  • Hoogopgeleide migranten die voor een periode van minder dan drie maanden naar Nederland willen komen voor werk
  • Professionals in de culturele en creatieve sector
  • Niet-Nederlanders die onder de regeling vallen voor partners in een lange afstandsrelatie.

Reizigers in deze categorieën zijn niet langer vrijgesteld van het EU-inreisverbod en mogen niet naar Nederland reizen, tenzij zij een bewijs hebben van toestemming om Nederland binnen te komen voor een van deze doeleinden en zij deze toestemming vóór 23 januari hebben gekregen.

Meer gedetailleerde informatie vindt u hier voor de laatste updates over de COVID-19 reismaatregelen om naar Nederland te reizen.

Bekijk de 7 punten voordat u hier reist, verstrekt door de Nederlandse overheid wanneer u van plan bent naar Nederland te reizen.

Vliegverbod

Er is een verbod op vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk, Cabo Verde, de Dominicaanse Republiek, Zuid-Afrika en alle landen in Zuid-Amerika. Er geldt ook een dokverbod voor passagiersveerboten uit het Verenigd Koninkrijk.

Vrijstellingen gelden voor bepaalde beperkte categorieën reizigers. Nederlanders mogen terugkeren naar Nederland.

PCR-test verplicht Informatievereisten

Het negatieve testresultaat moet in het Engels, Duits, Frans, Italiaans, Portugees, Spaans of Nederlands zijn. Een vertaling van het testresultaat wordt geaccepteerd op voorwaarde dat de vertaling de originele handtekening of stempel draagt van de arts of het instituut dat de test heeft uitgevoerd.

Het document moet de volgende informatie bevatten:

  • Type test: de gebruikte test moet een moleculaire PCR-test zijn voor de diagnose van actieve SARS-CoV-2-infectie (COVID-19). Geen enkel ander type test, met inbegrip van een snelle test, is geldig;
  • Testresultaat: het testresultaat moet negatief zijn (of ‘niet gedetecteerd’);
  • Uw voornaam en achternaam zoals vermeld in uw paspoort;
  • Datum en tijd waarop u bent getest: het testmonster moet niet meer dan 72 uur voor aankomst in Nederland zijn verzameld;
  • Naam en contactgegevens van het instituut of laboratorium dat de test heeft uitgevoerd.

Let op!!!!!! Als u uit een land buiten het EU/Schengengebied komt, moet u ook een ingevulde en afgedrukte negatieve testverklaring met uw handtekening overleggen.