Het is aftellen geblazen voor Amsterdam Dance Event ofwel ADE. ADE begint volgende week op woensdag 19 oktober tot en met zondag 23 oktober. Tijdens dit elektronische festival zullen ruim 2500 artiesten optreden in de 140 beste muziek- en uitgaansruimtes in Amsterdam. Bij de laatste editie in 2019 genoten ongeveer 400.000 bezoekers van het uitgebreide muziekprogramma verspreidt over de verschillende locaties.

Amsterdam Dance Event is het grootste jaarlijkse industrietentmoment en vormt een solide basis voor toekomstige generaties elektronische muziekprofessionals. De organisatie achter ADE is non-profit, welke zich inzet voor elektronische muziek, de cultuur en industrie wereldwijd. Amsterdam Dance Event Foundation stimuleert de ontwikkeling, innovatie, talent en het samenbrengen van de wereldwijde industrie.

Het dagprogramma van ADE biedt entertainment, betrokkenheid en vele verrassingen voor de fans. Enkele voorbeelden zijn de dance muziek-gerelateerde tentoonstellingen, films, documentaires, DJ showcases, gear masterclasses en artiesten MusicTalks verspreidt over 5 Amsterdamse wijken.

In 1996 is ADE begonnen, waarbij dansmuziek toentertijd werd gezien als een manier om te protesteren tegen mainstream, sociale onrechtvaardigheid en onderdrukking. Vervolgens is dance overgegaan in een verscheidenheid aan muzikale genres en subculturen, waarbij zowel de experimentele kant als de commerciƫle mainstream zegevieren.

Wacht niet te lang en scoor tickets om ook te genieten van het jaarlijkse elektronische muziekspektakel:
https://www.amsterdam-dance-event.nl/en/

Alvast veel dansplezier!